Способи кріплення кабелю та проводів до стіни

Дотримання норм безпеки, матеріал стіни, загальний стиль приміщення – саме ці фактори визначають вибір способу кріплення для дротів . У цій статті ми розповімо, які методи кріплення найпоширеніші, які види кріплення можуть використовуватись та прокоментуємо кожен з них.

Termousadka
732 views

Як зняти ізоляцію з проводів - найкращі інструменти

Знімати ізоляцію з проводів доводиться в різних випадках: при побутовому ремонті, при монтажі проводки, при встановленні нових електроприладів або ремонті старих, а також в рамках рутинних домашніх турбот, таких як заміна світильника. 

Termousadka
192 views

Як правильно вибрати кабельну стяжку

Кабельні стяжки дуже зручні у використанні і мало хто може зараз уявити собі проведення монтажних робіт без використання кабельних стяжок. Здебільшого основна проблема використання стяжок полягає в їх правильному виборі, де потрібно враховувати довжину і ширину стяжки. Якщо з довжиною питання можна розв'язати використанням декількох стяжок, то з максимальним навантаженням уже складніше.

605 views

Визначення якості кабельних нейлонових стяжок за зовнішніми ознаками

Простота і зручність монтажу кабельних стяжок дає змогу дуже швидко проводити роботи із закріплення різних виробів, але всю цю простоту і швидкість роботи можуть зіпсувати неякісні стяжки. Проблема полягає в тому, що вони можуть виявитися дуже крихкими, що призводитиме до зламу і розтріскування навіть на етапі затягування стяжки. Але є кілька варіантів визначення якості за зовнішнім виглядом.

331 views

Чому ламаються кабельні стяжки і як цього уникнути

Іноді кабельні стяжки в процесі використання починають тріскатися, що відразу псує всі плати зі швидкого кріплення різних виробів. Не завжди можна візуально визначити якість стяжок і про таку проблему дізнаєшся вже за фактом, у процесі використання. Є кілька причин, чому кабельні стяжки стають крихкими.

402 views

Застосування кабельних вводів (гермовводів), типи та класифікація гермовводів

Кабелі прокладають не тільки кабельними трасами, де вони акуратно укладаються в кабельних каналах, коробах або просто лежать на полицях. Обов'язково є місце введення і виведення кабелю. Як правило, це розподільні щити і шафи, пульти управління і просто проміжні розподільні коробки, звідки кабелі йдуть на різне обладнання і верстати.

506 views

Відмінності кабельних вводів PG від MG

Для герметизації введення кабелю в різне обладнання застосовують кабельні вводи з PG, M і MG різьбленням. Зовні їх можна розрізнити тільки за кольором і матеріалом, але для правильного вибору потрібно знати про них трохи більше інформації.

1565 views

Як влаштований кабельний ввід, як його підібрати і встановити

Для запобігання пошкодженню кабелю під час його введення в різні щити, шафи і розподільні коробки, застосовують спеціальні пристрої - кабельні вводи. Крім захисту кабелів вони також здійснюють герметизацію місця введення і фіксацію самого кабелю, запобігаючи його вириванню. Пристрій кабельного вводу дозволяє йому надійно кріпитися до тонких стінок шаф і фіксувати всередині себе кабель.

724 views

Що таке кабельний ввід і навіщо він потрібен

Під час прокладання кабельних ліній і підключення кінцевих споживачів часто доводиться робити введення кабелів у розподільні коробки, клемні коробки обладнання, шафи. При цьому буде недостатньо просто ввести кабель в отвір, потрібно ще забезпечити захист кабелю від ушкодження і забезпечити герметизацію місця введення.

641 views

Варіанти кріплення кабельних стяжок до різних поверхонь

Якщо запитати будь-яку людину, хоча б трохи пов'язану з тематикою будівництва або електромонтажу, про максимально швидкий спосіб щось закріпити і зв'язати, то відповідь буде цілком очікуваною, для цього краще використовувати пластикову кабельну стяжку. Як зв'язати що-небудь кабельним хомутом зрозуміло всім, а ось як закріпити саму кабельну стяжку на будь-якій поверхні ми розглянемо в цій статті.

300 views
Товар додано до списку бажань
додано у порівняння