Якщо запитати будь-яку людину, хоча б трохи пов'язану з тематикою будівництва або електромонтажу, про максимально швидкий спосіб щось закріпити і зв'язати, то відповідь буде цілком очікуваною, для цього краще використовувати пластикову кабельну стяжку. Як зв'язати що-небудь кабельним хомутом зрозуміло всім, а ось як закріпити саму кабельну стяжку на будь-якій поверхні ми розглянемо в цій статті.

Кабельні стяжки використовують не тільки в будівництві, вони набули широкого поширення в сільському господарстві для підв'язування рослин, їх часто використовують під час пакування харчових продуктів для зв'язування мішків, ну і, звісно ж, їх постійно використовують у побуті для найрізноманітніших цілей.

Кабельною стяжкою можна швидко щось прив'язати, якщо саму кабельну стяжку можна протягнути в отвір або обернути навколо будь-якої опори, наприклад, протягнути кабельну стяжку в отвір перфорованого профілю або обернути навколо труби невеликого діаметра. Щоб ще розширити можливості кабельних стяжок і варіанти їх кріплення до поверхонь, розробники придумали додаткові вироби, за допомогою яких кабельні хомути можна прикріпити до будь-якої плоскої поверхні.

Щоб швидко розв'язувати проблему з кріпленням нейлонових стяжок до поверхонь, було розроблено навіть нові їхні види. Це кабельні стяжки з кільцем або монтажним отвором, і кабельні стяжки з кліпсою. Причому різні виробники можуть випускати різні модифікації таких стяжок.

Кабельні стяжки з монтажним кільцем і кліпсою для кріплення до поверхонь

Кабельні стяжки з кільцем під монтаж кріпляться до будь-якої поверхні за допомогою болта або саморіза. А ось для кріплення кабельних стяжок з кліпсою (монтажною голівкою) потрібно зробити отвір певного діаметра, причому кріпляться вони на листовий матеріал невеликої товщини.

Для кріплення стандартних стяжок до поверхонь є додаткові вироби, такі, як майданчик для кріплення кабельних стяжок гвинтом, самоклейні майданчики і майданчики з дюбелем. Майданчик з отвором під гвинт має прямокутну форму з двома пазами, в які протягується сама кабельна стяжка.

Майданчики для кріплення кабельних стяжок до стіни

Самоклеючі майданчики можуть витримувати тільки невеликі навантаження і кріпляться до рівної непильної поверхні. З одного боку такого майданчика наноситься клейовий шар, зазвичай у вигляді двостороннього скотча, а з іншого є чотири пази для протягування кабельної стяжки. Іноді в самоклейних майданчиках передбачають отвори для кріплення за допомогою гвинтів або саморізів.

Майданчик з дюбелем встановлюють у спеціальний отвір певного діаметру в стіні, для кріплення стяжок у них передбачають монтажну голівку з отвором, у який протягують кабельний хомут.

Related products

Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 110
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 3,6x110
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 3,6
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 150
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 3,6x150
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 3,6
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 220
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 4,2x220
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 4,2
Товар додано до списку бажань
додано у порівняння