Мало хто сперечатиметься про зручність використання кабельних стяжок під час проведення монтажних робіт або за потреби швидко щось закріпити. Єдина складність при використанні стяжок полягає в їх правильному виборі. На ринку виробники пропонують досить велике їхнє розмаїття, але тільки незначна їхня частина задовольнятиме всі вимоги споживачів. Як правило, такими стають кабельні стяжки з поліаміду.

Кабельні нейлонові хомути в нашому інтернет-магазині:

Критерії вибору кабельних стяжок

Найважливішим критерієм вибору кабельної стяжки є матеріал її виготовлення, всі інші параметри відходять на другий план. Найбільш популярними на ринку вважаються кабельні стяжки з нейлону 6.6. Кабельні стяжки з такого поліамідного матеріалу будуть найкращим вибором для будь-якого покупця, адже нейлон за міцністю перевершує деякі метали.

Як альтернатива нейлоновим кабельним стяжкам на ринку також зустрічаються стяжки з поліетилену, але єдина перевага таких стяжок - невисока ціна. Нейлонові кабельні стяжки на порядок кращі.

Пучки чорної та білої кабельних стяжок

Переваги нейлонових кабельних стяжок:

  • підвищена міцність;
  • максимальна сила фіксації;
  • довговічність.

Якщо розглядати в плані еластичності, то поліетиленовий пластик набагато м'якший за нейлон, але така зайва м'якість ускладнює процес монтажу. Більш пружні кабельні стяжки з нейлону 6.6 вдається затягувати набагато швидше, причому, не доводиться витрачати багато часу на потрапляння хвоста кабельної стяжки в замок.

Різниця між чорними та білими кабельними стяжками

У продажу найпоширеніші кабельні стяжки чорного і білого кольорів, і багато покупців орієнтуються саме на колір під час вибору кабельних стяжок. Цим користуються деякі заповзятливі продавці, приписуючи чорним кабельним стяжкам додаткові властивості у вигляді морозостійкості. Чорний колір кабельної стяжки може свідчити про наявність додаткових добавок для захисту від ультрафіолету, а ось температурний режим у білих і чорних кабельних стяжок буде однаковим - від -40°C до +80°С. Щоб кабельна стяжка витримувала суворіші кліматичні умови, потрібно вибирати її з маркуванням нейлону 12.

Упаковки білих кабельних стяжок

Стандартна кабельна стяжка використовується тільки одноразово. Теоретично, можна відігнути язичок замка і повністю розкрити кабельну стяжку, але під час повторного використання замок вже не буде настільки міцним, і можливо взагалі не триматиметься.

Якщо ви плануєте купувати кабельні стяжки з поліаміду, то повинні враховувати один факт. Поліамід у процесі зберігання втрачає вологу і стає крихким, що сильно позначається на експлуатаційних характеристиках. Найкраще дотримуватися рекомендацій виробника і відкривати упаковку з кабельними стяжками з нейлону 6.6 безпосередньо перед використанням і намагатися використати їх якомога швидше. Не завадить подивитися на дату виготовлення, якщо кабельні стяжки пролежали досить довго, цілком можливо, що вони сильно підсохли.

Related products

Кабельна стяжка з площадкою для маркування 2,5х100 мм
Розпродано
Кабельні стяжки з маркувальною площадкою
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 100
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 2,5х100
Тип стяжки - З маркувальною площадкою
Ширина стяжки, мм - 2,5
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 110
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 3,6x110
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 3,6
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 150
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 3,6x150
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 3,6
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 220
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 4,2x220
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 4,2
Товар додано до списку бажань
додано у порівняння