Ефективне використання кабельних вводів: поради та рекомендації

Для створення та забезпечення надійних електричних з'єднань можуть використовуватися кабельні вводи (також мають назву гермовводів та сальників). За допомогою цих пристроїв дроти вводяться в розподільні коробки, електричні шафи, щити керування, а також інші пристрої та фіксуються там.

51 views

Силові кабельні наконечники

Силові кабельні наконечники застосовуються для підключення силових кабелів, якими протікають великі струми. Для якісного передавання електроенергії такі наконечники мають забезпечувати якісне з'єднання кабелю безпосередньо з самим наконечником, а також із контактним майданчиком шин або клемних колодок обладнання. Якщо з'єднання буде неякісним, місце контакту може перегріватися і спричиняти загоряння ізоляції.

2541 views

Опресовування силових кабельних наконечників - рекомендації

Для надійного підключення кабелю буде недостатньо накрутити кабель навколо болта і затягнути гайкою. Надійна фіксація передбачає опресовування кінця кабелю кабельним наконечником, який фіксується під час механічного стискання хвостової частини зі вставленим туди кінцем кабелю. Така процедура дає змогу розв'язати проблему оксидної плівки на кабелі, і дає змогу надійно зафіксувати контактну частину наконечника в клемах обладнання за допомогою болта.

2362 views

Как определить сечение сварочного кабеля

Щоб зварювальний кабель прослужив якомога довше, потрібно його правильно підібрати. Для цього потрібно дивитися на тип, варіант виконання і перетин кабелю. У цій статті розглянемо основні питання щодо вибору зварювального кабелю.

348 views

Кабельне кріплення

Під час проведення електромонтажних робіт у квартирі також може знадобитися багато кабельного кріплення, яке дає змогу кріпити дроти до цегляних стін, бетонних стін без застосування спеціальних захисних дротів. Такі спеціальні електромонтажні вироби дають змогу швидко проводити монтаж кабельних трас.

322 views

Силові кабельні наконечники класу SC

Є така думка серед монтажників, що кабельні наконечники SC не підходять для монтажу методом опресовування, тому що у них нібито дуже коротка хвостова частина. Для багатьох такі наконечники монтуються тільки пайкою, але це не так. Наконечники SC відмінно монтуються опресовуванням і пайкою.

348 views

Електромонтажні інструменти: які потрібні для фахівця-початківця.

Коли електрик робить перші кроки у своїй професії, він уже знає, які необхідні електромонтажні інструменти та їх призначення. Але ринок цих товарів стрімко розвивається, і новачок може не тільки не знати, але навіть не чути про багатьох із них.

44 views
Товар додано до списку бажань
додано у порівняння