Займаючись у квартирі або будинку електромонтажними роботами, потрібно не забути купити кабельне кріплення - спеціальні електромонтажні вироби для кріплення на цегляних або бетонних стінах і перекриттях кабелю без захисних коробів (кабельних каналів) і труб (пластикових гофр або металорукавів).

Правильний вибір кріплення - не менш важлива справа, ніж вибір самого кабелю або проводу. Сучасні кріпильні вироби - це гарантія якісного та надійного кріплення!

Найпоширеніший вид кабельного кріплення для швидкого закріплення проводів і кабелів - електроустановочна скоба. Вона являє собою пластикову смужку у вигляді літери "п" або вигнуту дугою, круглої або плоскої форми залежно від форми провідника, який вона і буде тримати. У комплект скоби входить цвях або шуруп.

Найбільшої популярності в побуті набули електроустановочні скоби, які застосовуються для кріплення проводів і кабелів невеликого перетину. Ця скоба може бути використана для кріплення провідників на стінах і перегородках із цегли, штукатурки, пластику або дерева. Також скоби можуть бути і металевими. Вони здатні утримувати кабель на перекриттях з будь-яких матеріалів за допомогою шурупів, великих цвяхів або дюбель-цвяхів.

Для кріплення дроту або кабелю, що знаходиться в гофрованій трубі або металорукаві, зручно використовувати спеціальні кріпильні кліпси, які закріплюються на цегляній або бетонній поверхні за допомогою дюбель-цвяхів. Для цих цілей можуть також використовуватися металеві скоби BSM.

Related products

Товар додано до списку бажань
додано у порівняння