Види кабельних стяжок

Якісне і швидке виконання електротехнічних робіт залежить від зручності їхнього виконання, і в цьому дуже допомагають кабельні стяжки, що стали одним із найшвидших, найзручніших і найдешевших способів кріплення і маркування кабелів. А з постійно зростаючими вимогами до якості монтажу кабельних ліній, популярність кабельних стяжок тільки зростає.

Купити кабельні стяжки нейлонові
Купити стяжки кабельні з кільцем
Купити кабельні стяжки з маркувальним майданчиком

Зараз на ринку можна зустріти різні назви кабельних стяжок: хомути для кабелів, пластмасові стяжки, пластикові хомути. Перші їхні зразки з'явилися в Америці ще 1958 року, і сьогодні вони набули широкого поширення в усьому світі в електротехнічній галузі і виготовляються у вигляді гнучких смужок з нейлону. До речі, нейлон перевершує за міцністю деякі метали. Здебільшого кабельні стяжки застосовують для зв'язування кабелів у джгути, для їхньої фіксації всередині пристроїв, але можуть використовуватися і для зв'язування чого-небудь у побуті.

Види кабельних стяжок залежно від умов використання

Зовнішні чинники, що впливають на кабельні стяжки всередині приміщень і на вулиці, сильно відрізняються, що стало причиною їхнього поділу на два різні види за цією ознакою.

Види кабельних стяжок за умовами використання:

  • вуличні кабельні стяжки;
  • кабельні стяжки для використання тільки всередині приміщень.

Такий поділ на види зумовлений характеристиками нейлону 6.6, що застосовується для виготовлення пластикових стяжок. Нейлон міцніший за деякі метали і може витримувати великі перепади температур, але він дуже чутливий до впливу ультрафіолету, під дією якого досить швидко руйнується.

Для надання кабельним стяжкам з нейлону додаткових властивостей, під час виготовлення в них додають різні стабілізатори. Вуличні кабельні стяжки виготовляються з додаванням вугільного порошку, що забарвлює їх у чорний колір.

Вуличні чорні та білі для приміщень кабельні стяжки

Види кабельних стяжок за способом використання

Для закріплення кабельної стяжки необхідно просунути хвіст стяжки через замок. У будь-якої пластикової кабельної стяжки є замок, що фіксує її в певному положенні затягування, і залежно від виду цього замка пластикові кабельні стяжки можна розділити на два види.

Види кабельних стяжок залежно від виду замка:

  • одноразові кабельні стяжки;
  • багаторазові кабельні стяжки.

Як одноразові, так і багаторазові кабельні стяжки дають змогу дуже швидко зв'язувати кабелі або фіксувати їх на кабельній трасі. У одноразових кабельних стяжок замок жорстко фіксує кабельну стяжку в затягнутому положенні, і назад стяжку вже ніяк не витягнути. Для зняття такої стяжки її доведеться розрізати.

Кабельні стяжки одноразові

Кабельні стяжки багаторазового використання можуть мати як модифікований замок для його відтискання, так і іншу модифіковану форму всієї стяжки, що передбачає її багаторазове використання. Такі стяжки зручно використовувати в тих місцях, де потрібна тимчасова фіксація або періодичне перебирання кабельного джгута.

Кабельні стяжки багаторазові

Види кабельних стяжок за конструктивним виконанням

Із пластику можна зробити будь-які кріпильні елементи, тому кабельні стяжки стали виготовляти з різними модифікаціями, додаючи до них різні види кріплення. Такі стяжки без використання додаткових виробів можуть виконувати відразу кілька функцій.

— Стяжки з монтажним отвором. На голівці такої кабельної стяжки сформовано кільце, монтажний отвір для кріплення стяжки до різноманітних поверхонь гвинтом або саморізом.

Кабельні стяжки з кільцем

— Стяжки з анкерним кріпленням. Анкерне кріплення дає змогу кріпити кабелі до металевих листів завтовшки не більше 2 мм. Для фіксації стяжки необхідний тільки отвір у листі металу.

Стяжки з анкерним кріпленням

— Стяжки з маркувальним майданчиком. Такі кабельні стяжки дуже зручно використовувати для маркування кабелів і джгутів. На маркувальному майданчику можна зробити напис або приклеїти наклейку з позначенням.

Стяжки з маркувальним майданчиком

— Посилені стяжки. Посилені кабельні стяжки конструктивно виконані, як і звичайні, за одним лише винятком, язичок замка виконаний зі сталі, а на стрічці немає зубців. Також посиленими можуть вважатися стяжки, що мають більшу ширину порівняно зі стандартними стяжками.

Стяжки кабельні посилені

Related products

Кабельна стяжка з площадкою для маркування 2,5х100 мм
Розпродано
Кабельні стяжки з маркувальною площадкою
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 100
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 2,5х100
Тип стяжки - З маркувальною площадкою
Ширина стяжки, мм - 2,5
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 150
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 3,6x150
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 3,6
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 220
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 4,2x220
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 4,2
Товар додано до списку бажань
додано у порівняння