Зараз кабельні стяжки активно використовують у всіх галузях нашого життя, тепер їх можна зустріти не тільки на монтажних майданчиках, а й у побуті. Їх активно використовують для зв'язування упаковок, у будівництві для фіксації чогось, активно використовують у промисловій індустрії та інших. Такого поширення кабельні стяжки набули завдяки своїй дешевизні, зручності та міцності.

Кабельна стяжка виготовляється з міцного і досить еластичного матеріалу поліаміду 6.6, але не тільки матеріал визначає зручність цього виробу. Чималу роль у кабельній стяжці має замок, що дає змогу без додаткових пристосувань затягнути і зафіксувати стяжку.

Купити кабельні хомути нейлонові
Купити хомути кабельні з кільцем
Купити кабельні хомути з маркувальним майданчиком

Замок стандартної нейлонової стяжки

У стандартної нейлонової кабельної стяжки замок виконаний у вигляді головки з фіксатором всередині. На внутрішній поверхні фіксатора розміщені пилкоподібні виступи, які входять у зачеплення із зубчастою внутрішньою поверхнею кабельної стяжки, що простягається в щілину між корпусом замка і фіксатором. За такого способу фіксації зворотний хід кабельної стяжки неможливий.

Замок стандартної нейлонової кабельної стяжки з нейлону

Замок нейлонової стяжки з металевим зубом

Нейлонова стяжка з металевим зубом у замку належить до посилених кабельних стяжок. У замковому пристрої такої стяжки є пластина з нержавіючої сталі, що виконує роль фіксатора.  Кінець цієї пластини має односторонню заточку і розміщена вона під кутом 45° до напрямку руху хомута. Кабельна стяжка заводиться в щілину замка між корпусом головки і сталевим зубом.

На внутрішній поверхні таких стяжок немає зубців. Коли вона заводиться в замок, в одному напрямку вона вільно прослизає, а під час руху у зворотному напрямку сталевий зуб своїм заточеним кінцем врізається в стяжку, блокуючи зворотний рух. Через відсутність зубців у таких стяжках вони можуть бути зафіксовані в будь-якій точці.

Замок посиленої нейлонової стяжки з металевим зубом

Замок посилених нейлонових стяжок

Посилені нейлонові кабельні стяжки відрізняються від стандартних своєю конструкцією і матеріалом. Їх виготовляють з нейлону 12, а замок розташовується зовні. Стрічка посиленої кабельної стяжки ширша і має більш виразний рельєф зубів. Горизонтальний замок з паралельним замковим створом має набагато більшу площу контактного зачеплення, а деякі стяжки можуть мати одразу два таких замки. Для якісного затягування таких стяжок рекомендується використовувати відповідний інструмент.

Замок посилених нейлонових кабельних стяжок з нейлону

Related products

Кабельна стяжка з площадкою для маркування 2,5х100 мм
Розпродано
Кабельні стяжки з маркувальною площадкою
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 100
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 2,5х100
Тип стяжки - З маркувальною площадкою
Ширина стяжки, мм - 2,5
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 110
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 3,6x110
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 3,6
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 150
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 3,6x150
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 3,6
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 220
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 4,2x220
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 4,2
Товар додано до списку бажань
додано у порівняння