Для швидкого з'єднання проводів найчастіше використовують звичайну скрутку. Для більшої надійності з'єднання тонких багатожильних проводів краще використовувати з'єднання за допомогою пайки. Але паяльник не завжди може опинитися під рукою, особливо якщо обрив дроту стався в польових умовах або в автомобілі в дорозі. Для вирішення цієї проблеми можна використовувати термоусадку з оловом.

Термоусадка з оловом являє собою трубку з полівініліден-флуориду, усередині якої розміщено кільце з припою і термоплавкий клей по краях для герметизації місця з'єднання. У нашому магазині така термозбіжна сполучна з'єднувальна гільза з оловом представлена серією CB-01. Купити термоусадочну гільзу з оловом можна за цим посиланням - Купити термоусадочну гільзу з оловом CB-01.

Характеристики термоусадки з оловом CB-01:
Температура усадки - 80°C - 180°C
Початкова температура плавки припою - 160°C
Робоча напруга - до 1 кВ
Усадка гільзи - 4:1
Ступінь захисту - IP67

Типорозміри термоусадки з оловом CB-01:
термоусадочна гільза з припоєм CB-01-001 біла - для кабелю 0,5-1 мм²
термоусадочна гільза з припоєм CB-01-002 червона - для кабелю 1,5 мм²
термозбіжна гільза з припоєм CB-01-003 синя - для кабелю 2,5 мм²
термозбіжна гільза з припоєм CB-01-004 жовта - для кабелю 4-6 мм²

Припустимо, що потрібно з'єднати дріт ШВВП 2х0,75 і для цих цілей була куплена термоусадка з оловом CB-01-002 або просто вона була в наявності. Вона не зовсім підходить для цього перерізу дроту, але за рахунок значної усадки повинна впоратися з цим завданням.

Кінці дроту зачищені приблизно по 7 мм і з'єднуватися будуть просто внахлест без скручування. З'єднання проводів розміщується всередині кільця з припою.

Два дроти із зачищеними кінцями

 

Два дроти з'єднання внахлест

 

Термоусадка з припоєм перед прогріванням

Для розплавлення припою і прогріву термоусадки з оловом є тільки запальничка, але цього цілком вистачило, щоб отримати з'єднання дротів з ізоляцією і герметизацією місця з'єднання.

Запаяне термоусадкою з оловом з'єднання

Оболонка термоусадки прозора, що дає змогу бачити якість отриманого з'єднання методом точкової пайки. Якщо цю ізоляцію зрізати, то можна переконатися, що припій покрив усю поверхню зачищених дротів і пайка вийшла якісною.

Результат спаювання проводів під термоусадкою з припоєм

Related products

Товар додано до списку бажань
додано у порівняння