Якщо ви колись зазирали всередину пультів управління або сигнальних щитів на підприємствах чи знімали корпус зі складного промислового обладнання, то, напевно, помічали велику кількість дротів, що під'єднуються до клем і до встановлених приладів. Щоб усе це під'єднати, потрібно багато часу, а також уважність, адже в проводах дуже легко заплутатися. Зазвичай дроти маркують, щоб правильно їх під'єднати і для цього існує багато різних пристосувань. Найпростіший спосіб маркувати дріт за допомогою термоусадочної трубки.

Позиції з нашого інтернет-магазину:

Для зручності маркування кабелів існують спеціальні комплекти, за допомогою яких можна зробити набір з літер і цифр або розмістити роздрукований папірець у спеціальному корпусі. Також дуже поширені маркувальні принтери, які можуть друкувати на маркувальних кембриках і навіть на звичайній термоусадочній трубці.

Маркування кабелів за допомогою спеціального комплекту

Найпростіший спосіб маркування кабелів полягає в застосуванні тонкостінної кольорової теромоусадки, благо різноманітність їхніх кольорів досить велика. Потрібно всього лише відрізати невеликий шматочок трубки, надіти на дріт і нагріти феном. Але дуже часто при маркуванні кабелів необхідно вказувати великий набір букв і цифр або навіть цілі назви приладів. Стандартними пристосуваннями реалізувати це досить складно, а ось метод з термоусадкою можна для цих цілей трохи модернізувати.

Для складного маркування кабелів ідеальним варіантом буде прозора термоусадочна трубка. Суть складного маркування кабелів з її допомогою полягає в тому, що ця трубка прозора, і під нею можна розмістити відрізаний шматочок папірця з роздрукованим текстом. Після усадки трубки папірець із текстом буде щільно притиснутий до дроту і до того ж захищений від зовнішніх механічних впливів, а це значить, що такий напис не зітреться і не осиплеться з часом.

Маркування кабелю прозорою термоусадкою

Прозора термозбіжна трубка залишається прозорою після усадки, і цей варіант буде значно дешевшим за придбання спеціальних комплектів, але не кожна прозора термоусадка підійде для маркування дротів. Деякі види прозорої термоусадки після усадки можуть стати ще більш прозорими, але деякі можуть і втратити свою прозорість. Тут все залежить від матеріалу. Наприклад, товстостінні термозбіжні трубки після усадки можуть значно втратити прозорість через збільшення товщини стінки, так що для цих цілей потрібно вибирати саме серед тонкостінних термоусадок.

Найбільш підходящим варіантом для маркування будуть прозорі термоусадочні трубки з поліетилену. Така термоусадка практично завжди є в наявності і коштує недорого.

Related products

Термоусадочная трубка с клеем 25,4/8,4 мм (1,22м) цветная
Товар, доступний з різними опціями
Термоусаджувальна трубка з клеєм
Коефіцієнт усадки - 3
Вид упаковки - відрізки по 1.22 м
Діаметр до усадки, мм - 25,4
Діаметр після усадки, мм - 8,4
Особливості - з клеєм
середньостінні
Тип - Термоусадка
Термоусаджувальна трубка 1м
Коефіцієнт усадки - 2
Вид упаковки - відрізки по 1м
Діаметр до усадки, мм - 8
Діаметр після усадки, мм - 4
Особливості - без клею
маленького діаметру
тонкостінні
Тип - Термоусадка
Товар додано до списку бажань
додано у порівняння