Герметичні кабельні вводи MG і PG використовують для створення герметичного введення кабелів в електрощитове обладнання та різні розподільні коробки. Ці кабельні сальники є найбільш часто використовуваними і далі ми розглянемо, які між ними є відмінності.

Гермовводи в нашому інтернет-магазині:

PG і MG кабельні вводи

Перша відмінність, яку можна одразу визначити, взявши в руки ці два види сальників, це їхній колір. Гермовводи виду PG випускаються різних кольорів, білі та сірчані. Гермовводи виду MG випускають завжди тільки одного кольору - чорного.

Якщо порівнювати характеристики кабельних вводів PG і MG, то основна відмінність буде в ступені захисту IP, а конкретніше - в рівні пиловологозахищеності.

Кабельні вводи PG мають менший ступінь захисту, і зазвичай це IP54.

Кабельні вводи PG у розподільчій коробці

У цифрах ступеня захисту зашифровано захист, який може забезпечити цей кабельний ввід. Так, перша цифра, у нашому випадку це 5, показує захист від потрапляння сторонніх предметів всередину. Зазвичай під такими предметами мають на увазі дрібний пил і бруд. Цифра 5 вказує на те, що такий кабельний ввід PG буде забезпечувати пилозахищеність електрощитового обладнання. Всередину може потрапити деяка кількість пилу, але це не позначиться на працездатності пристрою загалом.

Друга цифра вказує на захист від води, що забезпечується. Цифра 4 свідчить про те, що цей сальник забезпечує захист від бризок, які можуть падати на нього в будь-якому напрямку. У підсумку виходить, що гермоввод PG зі ступенем захисту IP54 захищатиме розподільну коробку від проникнення всередину її пилу, але не зможе повністю захистити від вологи, тобто не герметичний. Такі сальники використовуються тільки всередині приміщень.

Кабельні вводи MG мають високий ступінь захисту IP68.

Кабельні вводи MG у розподільчій коробці

Перша цифра в ступені захисту сальника MG відповідає 6, що означає повну пилонепроникність. Через такий кабельний ввід пил не може потрапити всередину пристрою. Друга цифра, що відповідає за захист від води, відповідає 8, що гарантує повну водонепроникність. А це означає, що кабельні вводи MG можуть бути використані зовні, в курному середовищі з підвищеною вологістю.

Є у кабельних вводів PG і MG також конструктивні відмінності. У цих сальниках застосовується різне різьблення і у них відрізняється внутрішня комплектація. Якраз різна внутрішня будова цих сальників і є причиною такої значної різниці їхньої вартості.

Якщо порівнювати будову сальників за малюнком, то у кабельних вводів MG стає помітним додатковий елемент у вигляді муфти з притискними пелюстками. Унаслідок нагвинчування гайки ущільнення на корпус сальника, завдяки пружним властивостям стискаються пелюстки зубчастої муфти і здавлюють ущільнювач, що призводить до щільної фіксації кабелю в кабельному вводі.

Конструкція кабельного вводу PG

Конструкція кабельного вводу PG

Конструкція кабельного вводу MG

Конструкція кабельного вводу MG

Іноді під час купівлі кабельних вводів можна зіткнутися з такою неприємністю, що недобросовісний продавець може видавати чорні гермовводи PG чорного кольору як гермовводи MG. Але знаючи їхні конструктивні відмінності виявити обман можна досить швидко, просто відкрутивши затискну гайку.

Related products

Кабельні вводи з PG різьбою (гермовводи PG)
Кількість штук в упаковці - 10
Діаметр кабелю, мм - 42-50
Клас захисту - IP68
Матеріал виготовлення - нейлон
Розмір ключа, мм - 77
Кабельні вводи з PG різьбою (гермовводи PG)
Кількість штук в упаковці - 100
Діаметр кабелю, мм - 3-6,5
Клас захисту - IP68
Матеріал виготовлення - нейлон
Розмір ключа, мм - 16
Кабельні вводи латунні з PG різьбою
Кількість штук в упаковці - 100
Діаметр кабелю, мм - 3-6,5
Клас захисту - IP68
Матеріал виготовлення - латунь нікельована
Розмір ключа, мм - 14
Кабельні вводи з PG різьбою (гермовводи PG)
Кількість штук в упаковці - 100
Діаметр кабелю, мм - 4-8
Клас захисту - IP68
Матеріал виготовлення - нейлон
Розмір ключа, мм - 19
Товар додано до списку бажань
додано у порівняння