Завдяки зручності та простоті монтажу нейлонові кабельні стяжки дають змогу виконувати всі роботи із закріплення виробів досить швидко, але все може зіпсувати якість цих стяжок. Неякісні кабельні стяжки через крихкість на злам постійно ламатимуться під час затягування або рватимуться за значних навантажень. На жаль, про такі неприємності дізнаються вже в процесі монтажу, але є способи визначення якості стяжок за їхнім зовнішнім виглядом, що дає змогу визначати їхню якість ще на етапі закупівлі.

Кабельні нейлонові хомути в нашому інтернет-магазині:

Функціональні особливості кабельних стяжок

Стандартні нейлонові кабельні стяжки обов'язково включають у свою конструкцію замок, за допомогою якого здійснюється ступінчаста фіксація ремінця з блокуванням зворотного ходу. Виробляються кабельні стяжки різної довжини і ширини, що визначає допустиме навантаження, на яке стяжка розрахована.

Кольорові кабельні стяжки із замком

Колір кабельної стяжки зараз можна знайти практично будь-який, чорний колір стяжки може свідчити про наявність спеціальних добавок для захисту від ультрафіолету, що дасть змогу використовувати таку стяжку на вулиці.

Матеріал виготовлення кабельних стяжок

Якісні кабельні стяжки виготовляються з нейлону 6.6. Цей синтетичний поліамідний матеріал за своїми характеристиками перевершує навіть деякі метали. Нейлон 6.6 має високу механічну міцність, твердість і хорошу стійкість до динамічних навантажень, а також стійкість до більшості розчинників.

Саме якість нейлону 6.6, застосовуваного під час виготовлення кабельних стяжок, визначає якість усього виробу. Значно знизити якість стяжок можуть неякісні добавки, додаючи які виробник знижує вміст нейлону до 80%. Деякі недобросовісні виробники для зниження вартості виробу можуть знизити відсоток вмісту навіть до 50% або використовувати для виготовлення стяжок вторсировину. Все це призводить до значного погіршення характеристик.

Кабельні стяжки білі та чорні

Під час зовнішнього огляду кабельної стяжки її якість можна визначити за деякими зовнішніми ознаками. Стяжки з якісного нейлону не матимуть сильного помутніння, матимуть однорідну структуру і яскравий блиск. Під час згину під гострим кутом матеріал стяжки не повинен змінювати свою прозорість.

Морозостійкість кабельних стяжок

Кабельні стяжки можна використовувати в досить широкому температурному діапазоні без значного погіршення їхніх характеристик. Монтаж стандартних стяжок можна проводити навіть за температури до -40°С. Така морозостійкість досягається за рахунок додавання спеціальних дорогих добавок. За необхідності можна домогтися і ще більшої морозостійкості, але такі кабельні стяжки робляться, як правило, на замовлення.

Оскільки морозостійка добавка досить дорога, деякі виробники можуть зменшувати її кількість. Це призводитиме до ламкості стяжок у разі монтажу за низьких температур.

Виробництво і конструкція кабельних стяжок

Усі кабельні стяжки виробляються методом лиття, тому на їхню якість сильно впливає обладнання для їхнього виробництва і пресформи. Якісна кабельна стяжка повинна мати однорідну структуру без бульбашок повітря.

Багато різнокольорових кабельних стяжок

Деякі відомі виробники кабельних стяжок використовують конструкцію стяжки з відігнутим хвостиком, що дає додаткову зручність під час монтажу. Під час виробництва недорогих моделей зазвичай використовують плоску конструкцію ремінця.

Додатково до всіх перерахованих перевірок не завадить перевірити ще довжину, ширину і товщину кабельної стяжки. Якщо ці параметри не відповідатимуть заявленим, то кабельна стяжка не витримуватиме заявлених навантажень.

Related products

Багаторазові стяжки пластикові
Кількість штук в упаковці - 40
Матеріал виготовлення - нейлон
Розміри, мм - 8x250
Тип стяжки - Багаторазова
Кабельна
Колір - Білий
Жовтий
Зелений
Помаранчевий
Синій
Фіолетовий
Червоний
Чорний
Кабельна стяжка з площадкою для маркування 2,5х100 мм
Розпродано
Кабельні стяжки з маркувальною площадкою
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 100
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 2,5х100
Тип стяжки - З маркувальною площадкою
Ширина стяжки, мм - 2,5
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 110
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 3,6x110
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 3,6
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 150
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 3,6x150
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 3,6
Кабельні стяжки з отвором під гвинт
Кількість штук в упаковці - 100
Довжина стяжки, мм - 220
Матеріал стяжки - Нейлон
Розміри, мм - 4,2x220
Тип стяжки - З отвором
Ширина стяжки, мм - 4,2
Товар додано до списку бажань
додано у порівняння