Термоусадка з припоєм - це термоусадочна з'єднувальна гільза з припоєм, яка використовується для з'єднання мідних багатожильних дротів встик або внапуск методом точкової пайки. З її допомогою можна швидко з'єднати дроти і отримати герметичну ізоляцію стику.

Складається термоусадка з припоєм з полівініліден-флуоридної термоусадочної трубки з розміщеним усередині кільцем з олов'яно-свинцевого припою та кільцями термоплавкого клею, які герметизують місце пайки по краях трубки. Розрахована вона для експлуатації під напругою до 1 кВ. Купити термозбіжні гільзи з припоєм можна і в нашому магазині termousadka.com.ua.

Для застосування термоусадочної гільзи з припоєм не потрібен складний інструмент, а достатньо всього лише джерела тепла, здатного нагріти гільзу до температури плавлення припою. Як точкове джерело тепла зазвичай застосовують тепловий фен або будівельний фен, газовий пальник, а іноді навіть звичайну запальничку.

Такі з'єднувальні гільзи забезпечують високу якість і надійність електричного з'єднання проводів, високу швидкість проведення монтажних робіт і надійне механічне з'єднання проводів. Прозора оболонка термозбіжної гільзи з припоєм дає змогу повністю контролювати весь процес з'єднання проводів точковою пайкою.

Як користуватися термоусадочною з'єднувальною гільзою з припоєм?

Перед проведенням монтажу термозбіжної гільзи з припоєм необхідно правильно підібрати гільзу з припоєм відповідно до перерізу з'єднувальних дротів і зачистити кінці цих дротів. Для отримання надійного з'єднання досить навіть з'єднати ці дроти внапуск, просто розмістивши їх поруч всередині гільзи з припоєм безпосередньо під кільцем з оловом.

Зачищення кабелів перед застосуванням термоусадки з припоєм

 

Розміщення дроту всередині гільзи з припоєм

 

Гільза з припоєм надіта на дроти і готова до прогрівання

Після проведення підготовчої роботи необхідно прогріти термоусадку з припоєм і для отримання якіснішого паяння прогрівати потрібно починати з середини. Тоді розплавлений припій під дією усадки трубки розтечеться і покриє всю поверхню зачищених кінців проводів і може навіть проникнути під ізоляцію. Термоусадка сідаючи витіснятиме повітря з місця з'єднання, а розплавлені потім кільця термоплавкого клею загерметизують з'єднання.

Результат з'єднання проводів з'єднувальною гільзою з припоєм

У нашому прикладі розглядався багатожильний кабель, дроти якого були з'єднані термоусадкою з припоєм. Для відновлення ізоляції дроту можна купити трубку термозбіжну з клеєм для відновлення водонепроникності всієї ізоляції або звичайну термозбіжну трубку для закриття і додаткового захисту місця з'єднання.

Місце з'єднання багатожильного дроту за допомогою термоусадки з припоєм до відновлення загальної ізоляції термоусадочною трубкою

 

Відновлення ізоляції дроту термоусадкою

Такий спосіб з'єднання проводів зручно використовувати під час проведення електромонтажних робіт з відновлення електропроводки різного обладнання, а також під час відновлювальних робіт різного транспорту. Крім з'єднання проводів за допомогою термоусадки з припоєм можна робити відгалуження проводів і з'єднання проводів різних перетинів.

Related products

Товар додано до списку бажань
додано у порівняння