Термоусаджувані вироби дають змогу дуже швидко отримати додаткову і міцну ізоляцію або навіть відновити пошкоджені ділянки ізоляції кабелів, зміцнювати різні конструкції та інше. Є тільки одна умова, необхідно правильно проводити монтаж термоусадочної трубки.

Термоусадка в нашому магазині:
Купити оптом термозбіжну трубку по 1м
Купити оптом термозбіжну трубку в бухтах

Усадка термоусадочної трубки відбувається під час її нагрівання, при цьому абсолютно не важливо, що стало джерелом тепла. Термоусадку потрібно прогріти до +120°С, після чого вона починає стискатися і зменшуватися в діаметрі. У побуті джерелами такого тепла може стати сірник, запальничка або кипляча вода. Для професійної роботи з термозбіжними матеріалами застосовують газові пальники, будівельні фени і теплові пістолети.

Нагрівання термоусадки запальничкою
Нагрівання термоусадки феном

Саму термоусадочну трубку також потрібно правильно підібрати. Її діаметр після усадки має бути щонайменше на 20% меншим за діаметр предмета, на який вона буде усаджуватися. Якщо кінцевий діаметр термотрубки буде більшим, вона не зможе щільно обтягнути розміщений усередині предмет. А якщо предмет буде практично того ж діаметру, що і термоусаджувана трубка до усадки, після усадки стінки трубки будуть дуже тонкими. Найчастіше застосовуються трубки з коефіцієнтом усадки 2:1, максимальний коефіцієнт усадки термотрубок 6:1.

У разі застосування товстостінних термоусадок або термоусадок великого діаметру, необхідно прогрівати до половини температури усадки і предмет, що розміщується всередині. Для тонкостінних трубок додатковий прогрів предметів, що розміщуються всередині, не потрібен.

Після попередньої підготовки поверхні предмета, на нього надягають термоусадочну трубку. Підготовка залежить від матеріалу, це може бути звичайне знежирення поверхні, а може бути і зачистка наждачним папером. Потім бажано встановити необхідну температуру на джерелі гарячого повітря. Для тонкостінної китайської термоусадки буде достатньо від +70°С до +110°С, для іншої від +120°С до +200°С.

Нагрівання термотрубки зазвичай починають із середини, рівномірно переміщаючи джерело тепла. Після щільної усадки середини трубки, її починають прогрівати від середини до краю, не допускаючи перегріву окремих ділянок. Правильно усаджена термоусадка в точності повторює рельєф розміщеного всередині предмета, і на її поверхні не з'являються горбки. Якщо застосовувалася термоусадка з клейовим шаром, по її краях повинен виступити розплавлений клей.

Related products

Термоусаджувальна трубка в бухтах
Коефіцієнт усадки - 2
Вид упаковки - у бухтах
Діаметр до усадки, мм - 14
Діаметр після усадки, мм - 7
Особливості - без клею
маленького діаметру
тонкостінні
Тип - Термоусадка
Термоусаджувальна трубка в бухтах
Коефіцієнт усадки - 2
Вид упаковки - у бухтах
Діаметр до усадки, мм - 2
Діаметр після усадки, мм - 1
Особливості - без клею
маленького діаметру
тонкостінні
Тип - Термоусадка
Термоусаджувальна трубка в бухтах
Коефіцієнт усадки - 2
Вид упаковки - у бухтах
Діаметр до усадки, мм - 2,5
Діаметр після усадки, мм - 1,75
Особливості - без клею
маленького діаметру
тонкостінні
Тип - Термоусадка
Товар додано до списку бажань
додано у порівняння