Кабельні рукавички входять до складу кінцевої та з'єднувальної кабельної муфти. Після усадки вони замінюють собою частину знятої зовнішньої ізоляції кабелю в місці оброблення жил і призначені для електричної ізоляції, герметизації та ущільнення місця розгалуження кабелю. Зараз вони є практично незамінним компонентом у складі кабельної арматури.

Термоусадочні матеріали в нашому магазині:
Купити термоусадочні трубки по 1м
Купити термоучадочні трубки в бухтах
Купити термоусадочні трубки з клеєм
Купити термоусадочні рукавички
Купити кабельні капи термоусаджувальні
Купити термозбіжні з'єднувальні гільзи, що термоусаджуються

Існують різні види кабельних рукавичок, які можна розділити на окремі групи за різними ознаками.

Види кабельних рукавичок за способом усадки:

— термоусаджувані кабельні рукавички;
— кабельні рукавички холодної усадки.

Термоусаджувана кабельна рукавичка, що термоусаджується

Термоусаджувані кабельні рукавички змінюють свою форму тільки під дією температури і мають певний коефіцієнт усадки. Вони одягаються на корінь оброблення кабелю і прогріваються феном або паяльною лампою. Під час усадки термоусаджувана кабельна рукавичка повністю повторює форму кабелю і щільно його обтягує, а після охолодження перетворюється на міцний монолітний захист.

Рукавичка холодної усадки

Кабельні рукавички холодної усадки виготовляються з еластичних матеріалів і поставляються в розтягнутому вигляді. Для їх монтажу не потрібен спеціалізований інструмент. Досить буде видалити пластикову розтягувальну вставку. Рукавички холодної усадки не мають клейового шару і за необхідності можуть з легкістю демонтуватися.

Термоусаджувані рукавички можна розділити ще на безліч підгруп. Вони можуть відрізнятися конструктивними особливостями, за класом напруги кабелю, наявністю або відсутністю термоклею та інше.

Розгалужені рукавички

Конструктивні особливості термоусаджуваних кабельних рукавичок полягають у наявності різної кількості пальців для силових кабелів. Випускають з кількістю пальців від 2-х до 5-и зі стандартним розміщенням, а також з розгалуженим розміщенням пальців.

За класом напруги кабелю можна зустріти термоусаджувані кабельні рукавички на 1 кВ, 10 кВ і 35 кВ.

Різні виробники термоусаджуваних рукавичок можуть виробляти продукцію зі своїми особливостями, тож критеріїв для поділу на групи може бути набагато більше. Наприклад, це може бути матеріал рукавичок або їхнє призначення.

Кабельні рукавички холодної усадки в основному відрізняються матеріалом виготовлення.

Related products

Товар додано до списку бажань
додано у порівняння