З винаходом гідравлічних пресів Паскалем, їх почали використовувати для найрізноманітніших завдань, коли необхідно докласти велике зусилля. Зараз подібні пристрої використовують практично на кожному промисловому підприємстві для обробки металів. Гідравлічні преси гнуть, штампують, видавлюють профілі, пресують відходи, застосовуються для обробки гуми, пластику, фанери. Під час монтажу силових кабельних ліній також використовують пристрій із гідравлікою для обтиснення кабельних наконечників.

Інструмент у нашому інтернет-магазині:

Гідравлічний прес для наконечників

Процес опресування кабельних наконечників

За допомогою гідравлічного преса проводиться механічне обтиснення з'єднання електричних проводів. Таке з'єднання вирізняється високою міцністю, гарною провідністю електричного струму, практично унеможливлює появу аварій і відгорання контактів через перегрів. Процес механічного обтиснення наконечників називають опресовуванням. У процесі опресування зачищений кінець кабелю розміщується в гільзі кабельного наконечника, яка потім обтискається в матриці преса.

Способи опресування кабельних наконечників:

суцільне обтиснення;

комбіноване обтиснення;

здавлювання.

Найякісніше обтиснення кабельних наконечників виходить під час суцільного обтиснення, під час якого гільза наконечника обтискається по всій поверхні. Комбіноване обтиснення дає змогу посилити ефект додатковим вдавленням зуба пуансона.

Кабельні наконечники підбираються залежно від використовуваного кабелю і стандарту виконання кабельного наконечника. При цьому враховується метал кабелю, мідь або алюміній, кількість жил і діаметр кабелю.

Опресовування починається з підготовки кабелю і кабельного наконечника. Кабель зачищається від ізоляції на необхідну довжину і за необхідності знежирюється бензином. Гільза кабельного наконечника зсередини чиститься йоржиком, знежирюється бензином і обробляється спеціальною пастою.

Гідравлічний прес із виносною головкою

Інструменти, що застосовуються для опресування:

прес-кліщі;

гідравлічний ручний прес;

ручний механічний прес;

гідравлічний прес з електроприводом.

Найкраще обтиснення досягається при використанні гідравлічного преса, який може створити достатній тиск для отримання суцільного або комбінованого обтиснення.

Головка гідравлічного преса

Конструкція і принцип роботи гідравлічного преса

Гідравлічний прес, виходячи з його назви, має у своїй конструкції ємності з рідиною. Ці ємності являють собою взаємопов'язані циліндри, наповнені маслом або водою. Усередині циліндрів розташовані поршні, і під час переміщення малого поршня зусилля передається на більший поршень, завдяки чому збільшується тиск, який створюється великим поршнем. Чим більша різниця між площами поршнів, тим більше зусилля буде на великому поршні.

Гідравлічні преси діляться на автомати простої, потрійної та подвійної дії. Простий пристрій має у своєму складі один робочий орган, роль якого виконує перегородка. Преси подвійної і потрійної дії мають два або три органи відповідно, причому робота їх точно узгоджена.

За призначенням гідравлічні преси можна розділити на дві групи: преси для обтиснення металевих матеріалів та інших матеріалів. Вони можуть бути горизонтальними або вертикальними, закритими і відкритими.

Прес для наконечників із набором матриць

Вибір ручного гідравлічного преса

Опресовування кабельних наконечників великого діаметру проводять за допомогою спеціальних гідравлічних пресів, що працюють з кабелями в діапазоні від 5 до 400 кв. мм. Відносять ручні гідравлічні преси до групи "обладнання для правильних і складальних робіт".

Вибираючи і купуючи ручний гідравлічний прес необхідно враховувати:

наявність клапана обмеження тиску. Наявність клапана збільшує надійність пристрою, оскільки дає змогу уникнути перевантажень за тиском.

тип пресувальної головки. Головки бувають закритого і відкритого типу. З головкою відкритого типу набагато простіше працювати.

діаметр робочого перерізу. Преси за діаметрами кабелів діляться на підгрупи - до 70 кв. мм, до 120 кв. мм, до 300 кв. мм, до 400 кв. мм. Більш потужні преси відрізняються і більшою масою.

Усі гідравлічні преси одночасно можуть працювати з мідними та алюмінієвими проводами і наконечниками, а в комплекті мають бути змінні матриці для опресування. Також додатково можуть купуватися матриці для опресування кабельних наконечників різних стандартів.

Товар додано до списку бажань
додано у порівняння